Zondag 28 mei 2017 (11u.)

Zondagmorgenconcerten Kultuurgemeenschap Haringe
Sint-Martinuskerk (Haringe)

Cesar Laporev, viool – Pablo Laporev, cello – Jonas De Geyndt, piano

Cesar Nikolai Laporev, viool – Pablo Laporev, cello – Jonas De Geyndt, piano

Programma met werken van:

Ludwig van Beethoven – Trio nr. 5 ‘Geisttrio’
Antonin Dvorak – Trio nr. 4 ‘Dumky’

Reserveren via: Zondagmorgenconcerten Kultuurgemeenschap Haringe


Biografie Cesar Laporev

Cesar Nikolai Laporev is geboren op 28 september 1995 in Gent, België. Hij begon zijn vioolstudies op zevenjarige leeftijd met Sergio Rogiers. Hij studeerde ook bij Lilia Umnova, Igor Tkatchouk en Ludmila Ignateva. In 2012 studeerde hij aan de Koningin Elizabethkapel met Augustin Dumay en Tatiana Samouil.

Cesar Nikolai heeft verscheidene prijzen gewonnen in verschillende landen: in 2006 won hij de eerste prijs in Axion Classics van Dexia. Het jaar daarop nam hij deel aan het concours Flame in Parijs, waar hij de tweede prijs behaalde, en aan het concours Kocianova in Tsjechië, waar hij de derde prijs behaalde. In 2008 nam hij terug deel aan Kocianova, waar hij terug een derde prijs behaalde. In 2009 won Cesar de derde prijs in het concours Bravo in Namen en de eerste prijs in het Concours Luxembourgeoise pour Jeunes Solistes in het Groothertogdom Luxemburg.

Daarnaast heeft Cesar ook aan masterclasses deelgenomen: in 2007 en 2009 in Portugal met prof. Sergey Kravchenko, viooldocent aan het Tchaikovsky conservatorium in Moscou. In 2009 heeft hij een masterclass in Liège gevolgd met Phillippe Koch, konzertmeister van l’Orchestre Philharmonique de Luxembourg. Cesar was ook deelnemer aan Musica Mundi, een kamermuziekkamp voor jonge muzikanten.

Cesar heeft ondertussen al op veschillende internationale podia gestaan zoals in Berlijn, Keulen, Zaragosa, Madrid, Rostock, Luxemburg,… In september 2011 heeft Cesar samen met zijn broer, Ilia, in de Handelsbeurs in Gent opgetreden, waar koningin Mathilde en koning Filip het concert bijwoonden.

Cesar heeft ook lessen gekregen van internationaal erkende violisten zoals Vladimir Spivakov, Dora Schwarzberg, Sergey Ostrovsky, Renaud Capuçon en Boris Belkin.

Sinds april 2015 is Cesar leerling van prof. Stephan Picard aan de Hanns Eisler Hochschule für Musik in Berlijn.


Biografie Pablo Laporev

Pablo Argemiro Laporev, zoon van cellist Ilia Senior, is geboren op 27 februari 1998. Op zesjarige leeftijd is hij begonnen met zijn cellostudies.

Samen met de Wit-Russische cellist Vladimir Perlin en zijn vader werkten ze aan zijn basis. Later studeerde hij met Jean Halsdorf in het Groothertogdom Luxemburg en daarna terug in België met Jan Sciffer.

Buiten België heeft Pablo ook meerdere podia bespeeld in het Groothertogdom Luxemburg, Kroatië en Frankrijk. Bovendien heeft hij meerdere masterclasses gevolgd in het Groothertogdom Luxemburg, Kroatië en Frankrijk met onder andere Jérôme Pernoo.

Sinds 2013 studeert hij met de befaamde celliste France Springuel in het conservatorium te Antwerpen.