Zondag 17 september 2017 (11u.)

Aperitiefconcert LiNiAal in samenwerking met Nieuwerkerken Leeft!

O.L.V.-Hemelvaartkerk, Nieuwerkerken-Dorp
9320 Nieuwerkerken Aalst

Duo JOIA – Silvia Cattaneo & Jonas De Geyndt

Duo JOIA - Silvia Cattaneo & Jonas De Geyndt

Programma “Hungarian folklore” & “Tales from the World”

F. Poulenc – Sonate voor piano 4-handig
P. Tchaikovsky – The Nutcracker Suite opus 71a (Langer)
J.S. Bach / G. Kurtag – Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit, Sonatina
J. Brahms – 5 Ungarische Tänze
F. Liszt – Rhapsody Hongroise nr. 2


Biografie Silvia Cattaneo

Silvia Cattaneo studeerde aan het ‘Conservatorium G. Verdi’ in Milaan. Onder leiding van Prof. A. Rebaudengo en Prof. V. Balzani, behaalde zij de titel van Laureaat in het 1ste en 2de level piano met de hoogste score van het Italiaans puntensysteem. In 2013 beëindigde ze succesvol haar studies aan de prestigieuze ‘Academy of Music’ in Pinerolo, Italië bij Prof. F. Scala. Nadien behaalde ze in Lugano, Zwitserland de ‘Master Degree in Music Pedagody’ bij M. Harsch en de ‘Master Degree in Advanced Studies’ bij N. Doallo.

Zij verrijkte haar muzikale ervaringen via ‘Internationale Masterclasses’ met vermaarde pedagogen zoals M. Abbado, V. Dvorkin, G. Kurtág, E. Pace, O. Marshev en R. Risaliti.

Reeds op heel jonge leeftijd werd ze gelauwerd in internationale wedstrijden en recenter won ze de eerste prijs in de internationale pianowedstrijd “Camillo Togni” in Gussago, Brescia. Ze behaalde tweede prijzen in de internationale pianowedstrijden te Rome, ‘City of Asti’ in Liguria, ‘Cervo’ en ‘Monterosa Kawai’ in Piedmont, Valsesia. In 2012 ontving zij de prestigieuze prijs ‘Rotary Paul Harris Fellow’ geschonken door de ‘Rotary Club Milano Settimo District 2040’.

Als soliste heeft ze succesvol geconcerteerd in Italië en in het buitenland: het ‘Milan Conservatory G.Verdi’, het ‘Festival Mi-To’ in Milaan en Torino, het ‘Italian Culture Institute’ in Stockholm en het ‘Triennale Art Theatre’ in Milaan. Ze trad ook op tijdens het ‘Aurora Kammarmusik Höstfestival’ te Vänersborg (Zweden) en ze werd live uitgezonden op Radio Classica en Radio SRF 2 Kultur.

In 2014 maakte ze een Europese toernee en werd ze uitgenodigd in Edinburgh, Parijs en Londen waar ze haar cd ‘ITALY-ITALIE’,  een hommage aan haar ‘Bel Paese’, kon voorstellen. (Bel paese is the classical poetical appellative for Italy, meaning the “beautiful country” in Italian, due to its mild weather, cultural heritage and natural endowment …)
Sinds enkele jaren geeft ze (als performer en leraar) ook masterclasses op het ‘Festival Suoni D’Abruzzo’ in Italië.

Geprezen voor hun kamermuziekuitvoeringen vormt ze een duo met haar zus, de violiste Stella Cattaneo, met wie ze in 2011 een Meesterdiploma in kamermuziek behaalde aan de ‘Academy of Florence’ bij Prof. Pier Narciso Masi. Ze behaalden samen de 3de prijs in de ‘Chamber Music competition of Riccione’.

Silvia maakt deel uit van de artistieke directie van de “Foundation Organ of Basilica of San Babila” waar ze ook fungeert als hulporganiste.

Sinds 2014 vormt ze samen met pianist Jonas De Geyndt het ‘Duo JOIA’ en in 2017 brengen ze hun nieuw programma “Hungarian folklore” & “Tales from the World” met werken van Poulenc, Liszt, Kurtag, Tchaikovsky en Brahms.


Tijdens een kort, maar prachtig intermezzo komt ook Nieuwerkerks talent aan bod

Trio Vanderpijpen

Eline (viool), Sarah (viool) en Ruben Vanderpijpen (piano), spelen samen 3 delen uit “Five Pieces for 2 violins and piano” van Dmitri Shostakovich: Prelude (I), Waltz (IV) en Polka (V) (arr. L. Atovmyan).


Dit aperitiefconcert is een initiatief van de Culturele Vereniging van Nieuwerkerken, LiNiAal, in samenwerking met de koepelvereniging Nieuwerkerken Leeft!
De toegang tot het concert is gratis. Na de uitvoering wordt het aperitief (Cava en borrelhapjes) aangeboden door Nieuwerkerken Leeft!

Iedereen is van harte welkom!